Kindlustusfirma: lahtise tulega ümberkäimine tekitab igal aastavahetusel õnnetusi

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PZU Kindlustuse soovitused pürotehnika ja lahtise tulega ümberkäimiseks aastavahetusel.
PZU Kindlustuse soovitused pürotehnika ja lahtise tulega ümberkäimiseks aastavahetusel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hooletus pürotehnika või lahtise tulega ümberkäimisel tekitab igal aastavahetusel õnnetusi ning pole liiast meelde tuletada, kuidas peaks tuleõnnetusi vältima. PZU kodukindlustuse riskijuht Kaja Pukk palub tähelepanu pöörata järgmistele punktidele.

Taevalaternate lennutamise koht on elurajoonidest ja inimestest eemal – kõik laternad ei pruugi maandudes olla kustunud ning võivad süüdata hooneid ja teisi rajatisi.

Kogu pürotehnikat tuleb kasutada nii nagu juhendis ette nähtud, et see ei vigastaks inimesi ega kahjustaks vara.

Lahtist tuld tohib kasutada seal, kus lähedal ei ole kergesti süttivaid materjale ning selle üle on järelevalve. Õueküünal ei sobi puidust majaseina äärde või terrassile, kus leek võib haara puitosasid.

Põlevat küünalt ei tohi jätta järelevalveta – suurim risk on juhul, kui küünlajalg on puidust või muust kergesti süttivast materjalist. Lapsi ja loomi ei tohi lasta küünlaga mängima.

Kuna oodata on tõsisemaid miinuskraade, siis tasub ka meeles pidada, et külmunud veetorude sulatamiseks ei tohi siseruumides kasutada lahtist tuld, nagu näiteks leeklampi ning hoiduda tuleb küttekollete ülekütmisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles