Helded annetajad tõid jõulukuul vähiravifondi rekordsumma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähifondi juht Toivo Tänavsuu.
Vähifondi juht Toivo Tänavsuu. Foto: Sander Ilvest

Vähiravifondi «Kingitud elu» lisandus detsembris annetustega üle 120 000 euro. Fond pani õla alla ka mitme inimese hädavajalikule vähiravile, mida haigekassa ei rahasta.

Alates novembri keskpaigast on fond toetanud kuut inimest, kellest neli jätkasid toetuse abil edukat ravi, mille fond oli juba varem aidanud käima lükata. 

Nii jätkus fondi tugi 56-aastasele pereisale Tiidule, kes võitleb melanoomiga ning vajab ravimit Keytruda, mille eest tuleb mõne kuu jooksul välja käia üle 30 000 euro. 

«Meie pere tänab kõiki annetajaid - nende heade inimeste annetused on meie ainus lootus edasi võidelda. Uus ravim andis tulemusi esimese ravi ajal, mille isa sai tänu fondi annetajatele. Nüüd vajades teist ravikorda on fond ja sellega seotud inimesed meid taas aitamas, tehes sellega meie perele jõulukingituse,» ütles Tiidu poeg.

Samuti jätkub tänu fondi annetajatele 63-aastase naise müeloomiravi. Ravimi Imnovid eest peab naine välja käima ligi 10 000 eurot kuus. Kaks leukeemiaga võitlevat meest võivad samuti fondile jätkuvalt toetuda. 66-aastase leukeemiat põdeva Tallinna mehe ravim Imbruvica maksab 6000 eurot kuus. Fond toetas meest juba suvel ning raviefekt on olnud hea. Sama ravimi garanteerib fond jätkuvalt ka 47-aastasele Peipsi ääres elavale Pavelile.

Lisaks kinkis vähiravifond lootuse elada 63-aastasele jämesoolevähki põdevale naisele. Tema saab fondi abiga ravimi Vectibix, mille kahekuune ravikuur maksab üle 14 000 euro. Samuti saab abi 82-aastane umbsoolevähiga mees, kelle ravim Stivarga maksab ligi 3000 eurot kuus. 

Kokku on detsembris lisandunud annetusi summas üle 120 000 euro, mis on absoluutne kuurekord, sest näiteks sama palju annetusi kogus fond mullu poole aasta jooksul. Sellest suurima osa moodustavad annetused ligi poolesajalt Eesti ettevõttelt, kellest mitmed loobusid fondi üleskutsel jõulukinkidest oma töötajatele või partneritele, panustades selleks mõeldud eelarve hoopis vähihaigete heaks.

Lisaks sellele kogusid fondi vabatahtlikud jõuludeelses kaubandusmelus annetusi Stockmanni ja Hortese kaubamajades ning Viru, Kristiine, Rocca al Mare ja Ülemiste keskustes. Ostukeskuste külastajad panustasid mõne päevaga fondi annetuskastidesse ligi 9000 eurot. 

Sadu annetusi on sel kuul fondi laekunud ka eraisikutelt, teiste hulgas erinevatelt kollektiividelt: näiteks Swedbanki Liivalaia kontori töötajatelt ning Jakob Westholmi Gümnaasiumi 12a klassilt. 

«Eestis on nii palju sooja südamega inimesi, kes on teinud võimalikuks selle, et oleme saanud sel aastal toetada kõiki inimesi, kes meilt abi on soovinud ning fondi sihtgruppi kuuluvad. Suur tänu iga pisemagi annetuse eest,» ütles fondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Sel kuul on võimalik fondi annetuskasti panustada veel teisipäeva õhtul Raplas Sadolini spordihoones, kus korvpalli meistriliigas kohtuvad Kalev Cramo ja Rapla Avis ning fond kogub annetusi ja viib läbi heategevusliku oksjoni. 

Jätkuvalt kutsub fond kaaluma raha taevasse laskmisest loobumist ning selle asemel vähihaigete toetamist, et nad näeksid uut aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles