Video: kuidas tehnoloogia hakkab poeskäiku uuendama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniline ostukäru võib juba lähiajal saada kõrgtehnoloogilise täienduse.
Traditsiooniline ostukäru võib juba lähiajal saada kõrgtehnoloogilise täienduse. Foto: SCANPIX

Inimesed on pidanud pidevalt kohanema, aga kunagi varem pole tehnoloogia selles nii suurt rolli mänginud. Rootsi supermarketi kett ICA tegi video, kuidas nende arvates võib tehnoloogiaareng juba mõne aasta pärast muuta igapäevast poeskäiku.

«Me peame muutma oma töökorraldust sel viisil, et olla  õige sõnumiga õiges kohas ja suunata see õigele sihtgrupile,» räägib ICA oma videos. Poeketi sõnul on uue tehnoloogia eelis selles, et pood teab, millised pakkumised sobivad kindlale piirkonnale. ICA visiooni kohaselt saab juba lähiajal lisada pereliige kodus lisada ostunimekirja tooteid ning poodi mineja näeb seda muudatust.

Poodidele teeb kindlasti hea meelt see, et tänu tehnoloogiale saavad nad paremini jälgida inimeste igapäevast käitumist. Ka pakub tehnoloogia võimalust teha poekülastus kiiremaks ja lihtsamaks. Näiteks aitavad uued lahendused soovitud kaupa kiiremini üles leida, juba enne leti juurde minekut hinda ja toote andmeid kontrollida. Selleks kavandatakse lettidele digitaalseid ekraane, kust saab igakülgset teavet toodete ja nende hinna kohta.

 Praegu saavad selvekassa kliendid ise oma kaupu puldiga  sisse skaneerida, kuid tulevikus saab ICAs kaupade eest tasutava summa automaatselt kokku arvestada, nii et valitud kaupadega poest lahkumine muutub veelgi kiiremaks. Pangakaardi vahetab välja telefon. Tuleviku kassa aga hakkab andma kogu vajalikku infot ostude ja isiklike boonuste kohta.

Klientidele hakatakse tegema personaalseid pakkumisi koos soovitusega, kuidas neid toiduained kokkamisel kasutada. ICA kinnitusel poemüüja amet siiski ei kao, kuid muutub.

«Tuleb päev, mil inimese meediaharjumused on täielikult digitaalsed. ICA peab olema valmis suhtluseks klientidega hoolimata sellest, mis kanaleid ja vahendeid nad eelistavad. Meil peab olema valmisolek igas kanalis,» tõdeb poekett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles