Kuressaare bussijaam tõstab väljumistasu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare bussijaam suurendab uuest aastast väljumistasu bussifirmadele 2,04 eurolt 2,28 euroni.
Kuressaare bussijaam suurendab uuest aastast väljumistasu bussifirmadele 2,04 eurolt 2,28 euroni. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Kuigi Kuressaare Bussijaama nõukogu otsus tõsta uuest aastast busside väljumistasu 12 protsenti tuli kohalikele vedajatele üllatusena, suure tõenäosusega see piletihinda mõjutama ei hakka.

Kui aasta lõpuni tuli vedajal iga bussi väljumise eest maksta koos käibemaksuga kokku 2,04 eurot, siis alates uue aasta 1. jaanuarist hakkab see maksma 2,28 eurot, vahendab Meie Maa.

Kuressaare Bussijaam nõukogu esimehe Taavi Rauniste sõnul ei ole busside väljumistasu pikka aega tõstetud – kuigi viimati  muudeti seda alles 2013. aastal –, mistõttu on see olnud üks madalamaid Eestis ning jääb ka pärast tõusu üheks madalamaks. Näiteks Tallinna bussijaamas küsitakse ühe bussi sisenemise ja väljumise pealt kokku ilma käibemaksuta üle 4 euro, Viljandis jääb väljumise taks 2 euro kanti.

Kuressaare bussijaam juhataja Aare Lehtsi arvas, et busside väljumistasude tõstmine piletihindadele mõju ei avalda. Kuigi kohalikud vedajad kuulsid muudatusest Meie Maa ajakirjaniku käest, sõnas ka AS Sareta juht Henno Liiv, et võimaliku bussipileti hinnatõus selgub alles siis, kui väljumistasu on juba tõstetud ja OÜ Kalle Bussid omanik Kalle Aus märkis, et pigem peab vedaja selle hinnatõusu alla neelama.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles