Kuus leidlikku soovitust tüütute silikoongeelist padjakeste kasutamiseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niiskustimavad silikoonpadjakesed meigikotis pikendavad meigitoodete eluiga.
Niiskustimavad silikoonpadjakesed meigikotis pikendavad meigitoodete eluiga. Foto: SCANPIX

Paljude toodetega käivad kaasas niiskust imavad silikoongeelist padjakesed, mis tavaliselt on üsna tüütud ja leiavad sageli tee prügikasti – siiski on mitmeid kohti, kus neist võib just oma omaduste pärast palju kasu olla.

Tavaliselt on need graanulitest koosnevad padjakesed tehtud silikoongeelist, mis sisaldab pisikesi poore, imades nende kaudu õhust niiskust, vahendab The Sun. Tavapärane 10-grammine padjake võib imada kuni neli grammi vett ehk 20 kuni 40 protsenti oma massist.

Kuigi padjakestega kaasas käivad tekstid «ärge sööge» ja «hoidke eemal väikelastest» paneb neid sageli kohe prügikasti viskama, tasub enne seda kaaluda, kas neid ei saaks kuskil mujal ära kasutada.

Allpool on toodud kuus võimalikku kasutusviisi.

1. Fotode ja raamatute kaitsmine

Silikoonpadjakeste lisamine fotokarpidesse või kottidesse, mis on täis vanu raamatuid, aitab nende eluiga pikendada. Samuti aitab see ära hoida kopituse lõhna, mis sageli vanematele raamatutele külge jääb.

2. Meigikoti värskena hoidmine

Silikoonpadjakesed meigikotis hoiavad ka sellised meigitooted nagu puuder värskena ning liigset niiskust endasse imamast, mistõttu ei lähe selle mõjul ka tükki – mida muidu võib aeg-ajalt ette tulla.

3. Mobiiltelefoni veekindluse suurendamine

Vahet pole, kas telefon kukkus ujumisbasseini, lompi või vetsupotti – tavaliselt tähendab kokkupuude veega telefonidele üpris suure tõenäosusega hukku. Kui aga hoida vabadel hetkel telefoni kausis, mis on täidetud silikoonpadjakestega, siis aitab see vähendada mõju, mida kokkupuude veega seadmele tekitada võib.

4. Haisvast trennikotist saab ajalugu

Trennis käies viskavad paljud sageli oma niisked ja haisvad trenniriided koos trennijalatsitega hooletult spordikotti ning sageli avastatakse alles õhtul neid kuskile tuulduma panna. Silikoonpadjakeste puistamine trennikotti võtab bakteritelt ära niiskuse, mis muidu neid sellistes tingimustes elus hoiab. Nii vabastavad need trennikoti nii niiskusest kui ka haisust.

5. Hoiab hõbeda säravana

Lauahõbeda või muud hõbeesemete omanikud, kes on pakkimisel visanud asjade vahele ka peotäie silikoonpadjakesi, ei pea kartma, et väärisesemed mingi aja möödudes tuhmuvad, kuna niiskus, mis muidu muudab hõbeda tuhmiks ja mustaks, koguneb mujale.

6. Niiskete riiete pakkimine

Vahel võib puhkusereisil käies tulla ette, et kiiruga tuleb ära pakkida märjad ujumisriided, mistõttu võib hiljem kogu kohvritäis riideid lõhnata rõskuse järele.  Taas aitab selle vastu peotäis kohvrisse visatud silikoonpadjakesi, mis siis kogu üleliigse niiskusse endasse imavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles