Eesti Post tõstab alates uuest aastast hindu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post
Eesti Post Foto: Marko Saarm / Sakala

ASi Eesti Post taotluse alusel tegi konkurentsiamet ettepaneku tõsta 1. jaanuarist universaalse postiteenuse kahjumi vähendamiseks teenuste hindu, siseriikliku lihtkirja saatekulu tõuseb 55 sendilt 65 sendile.

Kuigi hinnatõus vähendaks universaalse postiteenuse kahjumit, tuleb ettevõtte teatel sellegipoolest arvestada, et prognooside kohaselt jääb ka koos planeeritud margihinna tõusuga järgmisel aastal universaalne postiteenus enam kui 2 miljoni euroga kahjumisse.

ASi Eesti Post postiteenuste divisjoni juht Kaido Padar ütles, et margi hinna tõusu põhjuseks on eelkõige kirjateenuse mahtude jätkuv kahanemine ning esmatasandi töötajate kasvav palgasurve.

«Inimeste soov ja vajadus kirju saata jääb iga aastaga järjest väiksemaks, kuid nõuded universaalse postiteenuse osutamisele ja postivõrgule on jäänud samaks. Margihinna tõus on vältimatu,» nentis Padar pressiteates.

Padari sõnul on kirjamahud viimastel aastatel langenud stabiilselt igal aastal 10-15 protsenti. Margiga saadetavate Eesti-siseste standardkirjade arv langeb prognooside kohaselt 2015. aasta lõpuks 2,4 miljoni kirjani.

Suur osa hinnatõusust on tingitud ligi 2000 esmatasandi töötaja pea 20 protsendi suurusest palgatõusust viimase kolme aasta jooksul.

Soovitud hinnatõus puudutab kõiki universaalseid postiteenuseid, mille hind tõuseb keskmiselt 17 protsenti. Hinnad tõusevad nii sisemaistel kui rahvusvahelistel kirjadel ja pakkidel kaaluga kuni 20 kilogrammi.

Hinnatõus ei puuduta pakiautomaadi paki hinda, mis jääb endiselt soodsaimaks pakisaatmise viisiks. Eelvormistatult saab pakiautomaadist pakki saata ka enamikesse Euroopa riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles