Mööblit prügilasse viinud inimesed jäid pika ninaga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmejaam.
Jäätmejaam. Foto: Liis Treimann

Aasta lõpul Kudjape jäätmejaama vana mööblit tasuta ära anda soovinud Kuressaare linna, Lääne-Saare valla ja Pihtla valla elanikud jäid pika ninaga, sest aasta lõpuni vältama pidanud kampaania lõppes limiidi täitumisel ootamatult kiiresti.

Läinud teisipäeval sõitis linlane Andres autoga, mille taha järelkärule tõstetud vana voodi, kapp, tualettlaud ja muudki kraami, Kudjape jäätmejaama, teades, et saab need tasuta ära anda, kirjutab Meie Maa.

«Kudjapel öeldi mulle, et enam ei ole võimalik suurjäätmeid tasuta ära anda, sest limiit olevat juba möödunud esmaspäeval täis saanud. Üks töömees rääkis, et enne jõule toodi nii palju jäätmeid, et kaalujal ja arvete koostajal polnud isegi mahti WC-sse minna,» kirjeldas Andres.

Suurjäätmete tasuta äraandmise projekti koordinaatori Mihkel Paljaku sõnul sai Kudjape jäätmejaama tasuta ära anda kokku 60 tonni suurjäätmeid, sest just nii suure koguse käitlemist rahastas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Kuna lepingujärgne kogus sai ootamatult suure huvi tõttu täis, siis ei olnud jäätmejaamal kohustust rohkem suurjäätmeid vastu võtta.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles