Vastse-Kuuste Maarja verivorst kogub Maarja Külale raha

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Küla
Maarja Küla Foto: Atria

Põlvamaal asuv intellektipuudega noortele mõeldud Maarja Küla ja Lõuna-Eesti suurim lihatööstus Atria Eesti alustasid ühise jõulueelse heategevuskampaaniaga, mille abil kogutakse toetusraha noorte abistamiseks.


Atria Eesti tõi selle tarbeks novembris müüki spetsiaalse Maarja nimelise verivorsti, mille igalt ostetud pakilt läheb 50 senti Maarja Küla toetuseks. Verivorsti turustatakse VK kaubamärgi all, Vastse-Kuuste vallas asub ka Maarja Küla.

Sihtasutuse Maarja Küla juhataja Ly Mikheimi sõnul elab Atria ühe töötaja laps Maarja külas ning sealt tuli ka teadmine abivajajatest. «Sisuliselt on see esimene sarnane koostöövorm, kus meie tarbeks ja toetuseks tehakse eraldi uus toode,» sõnas Mikheim.

Tarbijatelt saadud toetuse saab Maarja Küla kätte järgmise aasta alguses.

Maarja verivorstid on pisemad ja peenemad kui traditsioonilised verivorstid, mistõttu söövad neid meelsasti ka lapsed. Toode on valmistatud ehtsast toiduverest ja odrakruupidest, mis tagavad verivorstidele tihke struktuuri.

Maitsestamisel on kasutatud traditsioonilisi verivorstide maitseaineid, milleks on majoraan, must pipar, nelk ja pune. Mahlasust ning suitsusingi aroomi annavad toote koostisesse lisatud singikuubikud. Tootele ei ole lisatud säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Maarja verivorst on müügil peamistes suuremates jaekettides üle Eesti.

Maarja küla on intellektipuudega noortele mõeldud küla Põlvamaal, Kiidjärve ja Taevaskoja vahel. See on koduks 32 noorele vanuses 18-33 eluaastat. Erinevalt passiivsetest hooldekodudest püüavad Maarja küla elanikud aktiivselt iseseisva eluga toime tulla. Hooldatavate ja hooldajate asemel võib Maarja küla seltskonda nimetada sõpruskonnaks.

Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis, mille kaubamärgid Wõro, Maks & Moorits ning VK omavad Eesti liha ja lihatoodete turust ligi viiendiku. Atria on ka üks kahest lihatööstusest Eestis, mis omab kogu tootmistsüklit alates tooraine kasvatamisest kuni valmistoodeteni. Ettevõte kasutab oma toodetes kohalikku toorainet, mis pärineb Atria enda seafarmidest Lõuna-Eestis ja Läänemaal, kus kasvab aastas kokku üle 70 000 sea.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles