Ootamatu pakane pani laisadki ahjukütjad kiirelt tegutsema

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kütteladu.
Tallinna kütteladu. Foto: Liis Treimann

Küttematerjalide müüjad kinnitavad, et krõbedama pakase saabudes ärkavad üles needki inimesed, kel varud lõpukorral on.

Tallinna küttelao juhataja Markus Moreli sõnul tuli sel aastal talv inimeste jaoks üsna ootamatult, mistõttu polnud paljudel tõenäoliselt piisavalt küttematerjali varusid, et külmale vastu astuda. Seetõttu kasvatas kütteladu ka mõnevõrra kiiremini müüki, kusjuures kõige rohkem müüakse pelletit ja briketti.

«Kui talv tuleb oma tavalises tempos, siis pole see nii hull, aga praegu oli pikalt soe ja nüüd läks ootamatult lausa arktiliseks, mistõttu sattusid inimesed päris hätta,» ütles Morel. Ta viitas sellele, et mõni nädal tagasi polnud nõnda talvist ilma ühestki prognoosist näha.

Pellet Tallinna küttelaos. Foto:
Pellet Tallinna küttelaos. Foto: Foto: Liis Treimann

Morel  soovitas, et kindlasti tasub talve hakul veidi pikemalt ette mõelda ning mitte jätta küttematerjali tellimist viimasele minutile, mil viimane põlev materjal juba ahjus on.

«Müüjatel pole samamoodi nii palju laovarusid ja paratamatult võivad tekkida järjekorrad, kohati võib puudugi tulla,» rääkis ta. Kuna küttelaol on hankijaid üsna palju, siis kui ühe tootja kaup saab otsa, saame midagi analoogset juurde võtta. Laod ei ole ka kummist ja mõne tootja kaup võib ikka otsa saada.

Briketipoiste tegevjuht Rivo Aunpu kinnitas samuti, et päris õige talve saabudes on iseenesest mõistetavalt hakatud rohkem küttematerjali ostma. Aunpu sõnul on ostjaid erinevaid, kellest paljud on siiski mugavad ja jäävad lootma, et äkki ei lähegi külmaks.

«Üsna palju on sellist kontingenti, kes viimase minutil avastavad, et küttematerjal on otsas. Paratamatult on ilm küttematerjalide pakkujatele kõige suurem reklaam,» lisas ta. Briketipoistel lähevad umbes samas koguses kaubaks nii pellet kui brikett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles