Astangul aidatakse erivajadustega inimestel tööle saada

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astangu kutserehabilitatsiooni keskus..
Astangu kutserehabilitatsiooni keskus.. Foto: Liis Treimann.

Aasta lõpuni oodatakse Astangu kutserehabilitatsiooni keskuses Tallinna ja Harjumaa erivajadustega inimestelt avaldusi toetatud töölerakendamise teenusele.


Astangu keskuse spetsialistide toel võib projekti raames enesele avatud tööturul töö leida 15 inimest. Puuetega inimeste kõrval oodatakse ka projektist huvitatud ettevõtjaid, kes on valmis erivajadustega inimestele tööd pakkuma.

Toetatud töölerakendamise teenust pakutakse pilootprojekti «Erivajadustega inimeste tööhõive suurendamine läbi toetatud töölerakendumise teenuse arendamise» raames. See on mõeldud puuetega inimestele, kellel senine töökogemus kas puudub või on vähene, kuid kes tunnevad soovi ja tahtmist ennast avatud tööturul proovile panna. Teenuse raames pakuvad neile sobiva töö leidmisel, tööga kohanemisel ja töö säilitamisel tuge asjatundlikud töölerakendamise spetsialistid.

Teiselt poolt pakuvad spetsialistid tuge ka tööandjatele, kes on valmis sellistele inimestele tööd pakkuma. Nõu antakse töösuhtes tekkivate küsimuste ja probleemide lahendamisel. Eesmärk on saavutada mõlemale poolele positiivne koostöökogemus ning toimiv ja tulemuslik töösuhe.

Teenusest huvitatud inimesed peavad pöörduma projektijuht Epp Viilase poole kas telefoninumbritel 687 7280 ja 5300 8539 või e-posti aadressil epp.viilas@astangu.ee. Põhjalikumat informatsiooni projekti kohta leiab ka Astangu kutserehabilitatsiooni keskuse kodulehelt www.astangu.ee.

Kõnealune pilootprojekt alustas Astangul 15. septembril 2010. Projekt kestab 30. juunini 2012 ning selle kogumaksumus on 1,84 miljonit krooni. Euroopa Sotsiaalfond toetab projekti 86 protsendi ulatuses 1,6 miljoni krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles