Kanal 2 võib koos sõsarkanalitega Starmani võrgust lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis

Kuigi Starman on viimastel aastatel korduvalt hindu tõstnud, ei ole ettevõtte maksed teleprogrammide eest Kanal 2-le muutunud, mistõttu võib Kanal 2 koos sõsarkanalitega lähiajal Starmani võrgust lahkuda.

Kanal 2 juhatuse liikme Urmas Oru sõnul vastavad üldjoontes tõele kuuldused, et Kanal 2, Kanal 11 ja Kanal 12 võivad Starmani kanalivalikust kaduda. «Probleemide detailid peituvad enamasti hinnas ehk selles, mida üks pool teiselt raha eest saab,» ütles Oru. Ta selgitas, et Starman vahendab klientideni nii Kanal 2 ja selle sõsarkanalite programmi, järelvaatamise õigusi kui ka veel mitmeid teenuseid.

«Hind on olnud Kanal 2 jaoks väga kaua aega ühes kohas - suisa viimased kolm aastat - ning soovime hinnatasemega edasi liikuda. Teenuseid on juurde tulnud, samuti on Starman oma klientidele märkimisväärselt hinda tõstnud. Telekanalina soovimegi näha, et kui teleprogrammide edastaja tõstab televaatajatele hindu, siis tuleb väärtustada samaaegselt ka seda sisu, mida pakutakse,» rääkis Oru.

Tema sõnul pole Kanal 2 seni Starmaniga kokkuleppele jõudnud, mis on toonud kaasa selle, et Kanal 2 on ametlikes kirjades Starmanile edastanud, mis kuupäevadel Kanal 2 programmide edastamine lõpeb.

«Samal ajal oleme pidanud läbirääkimisi ka veidi mitteametlikumas vormis, aga praeguseks oleme jõudnud seisu, et kui need lähiajal tulemust ei anna, siis lähevad käiku ametlikult edastatud tärminid,» märkis Oru.

Ta ei soovinud konkreetselt avaldada, mis kuupäevadest on Kanal 2 valmis oma programmide edastamise Starmanis lõpetama, kuid märkis, et nii mõnegi kuupäeva osas oleks pidanud Starman oma kliente juba teavitama ning jaanuari jooksul peaks see kindlasti selguma.

Starman Grupi äriarenduse direktor Toomas Tiivel aga suhtluses Kanal 2ga kriitilisi toone ei näe.  «Veidrad kuuldused, ei oska öelda, kust need on tulnud. Mis puudutab Kanal 2, siis meil kõik lepingud kehtivad ja meie teada on kõik ilus. Me küll arutame positsioone, mis on seotud teenustega, kuid ei tunne, et peaksin neid meedia vahendusel avama,» ütles ta.

Tiiveli sõnul pole ohtu, et Kanal 2 programmid Starmani valikust kaoksid. «Oleme alati jõudnud kokkuleppele ja küll jõuame ka nüüd. Rõhutan, et kehtivad lepingud on olemas,» ütles Tiivel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles