Video: kuidas näevad välja tavaliste inimeste kodud New Yorgis?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manhattan
Manhattan Foto: SCANPIX

Korteriostuks New Yorgi südames Manhattanil peab sul vähemalt miljon, veel parem kui kaks taskus olema. Kuidas aga tavalised inimesed seal elavad ja kui kõrged on korteriüürid, seda käis uurimas saksa telekanali Pro7 saade Taff.

Wall Streetil number 95 elab 25-aastane promootor Hans Principe, kes korterit kahe sõbraga jagab. Kaasaüüriliste võtmine on tavaline ning mehe sõnul üürivad isegi pered aeg-ajalt oma korterist tube välja, et ots-otsaga kokku tulla. Ühe kaasüürilise magamistoal on koguni omaette vannituba, televiisor ning suurepärane vaade New Yorgi finantskeskusele. Mees kiidab korteris aga üht asja, mis reporterit hämmastab - nimelt asjaolu, et neil on korteris pesumasin. Viimane pole New Yorgi korterites sugugi tavaline. Korteri est maksavad nad kuus 5200 dollarit, ent mehe sõnul on see isegi veel odav, arvestades ülihead asukohta.

Järgmisena külastati trendikat East Village'i linnaosa, kus on üürid viimastel aastatel lakke lennanud. Üksikema Natalie Palmer peab koos tütrega hakkama saama 30m2 ruutmeetrises kitsukeses korteris, mis maast laeni kraami täis ning vanni võtta tuleb köögis ning süüa kokkupandaval matkalaual. «Valisin sellise elu täiesti teadlikult ja püüame hakkama saada kõige hädavajalikumaga,» rääkis naine intervjuus. Minikorteri üür on 1200 dollarit, mis piirkonna populaarsust ja kõrgeid hindu arvestades isegi odav tundub. «New York on nii loominguline ja mitmekesine linn, siin elamine on täielik privileeg,» arvab naine.

Harlemis külastab teletiim noore suhtekorraldaja Kelly Millionsi kodu. Moeteadlikul naisel on kaks kappi rõivaid täis ning üle 200 kingapaari: mahukal kingariiulil väljanäitusel vaid need kingad, mida sügisel kanda. Külmkapp on täidetud tervisliku toiduga ja salatit teeb ta esmaspäeval kogu nädalaks ette. Naine elab 40m2 korteris üksi, kuid möönab, et kerge see pole. «Kui tahad New Yorgis elada, peab sul raha olema. Praegu maksan üüri 1700 dollarit, kuid korteriomaniku sõnul plaanib ta selle tulevikus 2500 dollarile tõsta ja siis pean välja kolima,» nendib naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles