Taastuvenergia tasude süsteemi muutmine ei tähenda rohelise energia odavnemist tarbijale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulikud
Tuulikud Foto: Toomas Huik

Taastuvenergia tasude süsteemi hakatakse lähiajal muutma, kuid see ei tähenda automaatselt, et tarbijad hakkavad rohelise energia eest vähem maksma.

Eesti Energial on 44 tuulegeneraatorit ja planeerimisjärgus on veel 50 rajamine, vahendab ERRi uudisteportaal saadet «Aktuaalne kaamera». Äsja teatas kontsern, et Auveresse planeeritud tuulepargi rajamine on teadmata ajaks edasi lükkunud, kuna firma prioriteedid on teha olemasolevad elektrijaamad keskkonnasäästlikumaks.

«Peame kõige mõistlikumaks ikkagi olemasolevate seadmete ressursi ära kasutamist, mis on ka lõpptarbijale kõige soodsam,» selgitas Eesti Energia taastuvenergia juht Innar Kaasik, lisades, et kuna ettevõttel on Narvas olemas põlevkivist elektrienergia tootmise jaamad, siis kõige mõistlikum ja odavam oleks ka keskkonnasäästlikkuse mõttes kasutada seal koos põlevkiviga biomassi ehk väheväärtuslikku puitu.

Kuigi taastuvenergia tootmine on aastatega oluliselt odavamaks muutunud, nõustus ka majandusministeeriumi energeetika asekantsler Ando Leppiman nõustus, et senine taastuvenergia tasude süsteem vajab ümberkorraldust, samas ei tähendaks see veel seda, et roheline energia lõpptarbija jaoks odavamaks muutub – Küllap muutub see soodsamaks valikuks, kui tõstetakse fossiilsetest kütustest toodetud energia saastetasusid.

Vaata lähemalt videost või loe ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles