Poevaraste himu kasvas aastaga märgatavalt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poevargaid jagub nii jalatsi- kui ka kingapoodi.
Poevargaid jagub nii jalatsi- kui ka kingapoodi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud aastal oli tabatud poevarga keskmine saak Tallinnas 35 ja mujal Eestis 33 euro väärtuses kaupa, seda on märksa enam kui 2014.

«G4S turvatöötajad tabavad iga päev mõne poevarga. Inimesed tihti ei taju, et nende kuriteod ei jää märkamata,» rääkis G4S  teenistusjuht Kaido Kalamets. Ta lisas, et turvafirma on kauplused varustanud kvaliteetse videovalvega ja koolitatud turvatöötajatega, tänu sellele saadakse enamus vargaid kätte.  Üle Eesti tagastati kauplustele varguselt tabatud õigusrikkujate käest äravõetud kaupa kokku ligi 52 000 euro väärtuses.

Kuigi varguselt tabatud inimestelt leiavad turvatöötajad väga erinevaid kaupu, siis valdavalt varastatakse poodidest kosmeetikat, alkoholi, toidukaupu, riideid ning ehitus- ja kodukaupasid.

«Poevargal selget profiili ei ole, varastamisega vahele jäävad inimesed on väga erinevad ja välimuse järgi kedagi kahtlustada ei saa. Seetõttu palume kõikidelt inimestelt mõistvat suhtumist kui turvatöötaja kellegi poole kontrollimise eesmärgil pöördub. Turvatöötajaga koostööd tehes lahenevad kõik probleemid kiiremini,» selgitas Kalamets.

Kui mullu oli poevaraste keskmine saak u 30 eurot, siis võrreldes 2014. aastaga on see kasvanud 40 protsenti. Kokku tabasid G4S turvatöötajad eelmisel aastal 1933 poevarast, neist enim Tallinna kesklinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles