Nordic Aviationi lennud hilinevad lumesaju tõttu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviationi esimene lend.
Nordic Aviationi esimene lend. Foto: Toomas Tatar

Tugeva lumesaju tõttu võivad Nordic Aviationi lennud täna hilineda, kuid lendude tühistamist hetkel näha ei ole.

Praegusel hetkel on lend Stockholmist Tallinnasse hilinenud ligi kaks tundi, Brüsseli lend tund aega. Oslo ja Amsterdami lennud on viibinud kuni pool tundi.

Nordic Aviationi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu ütles, et täna hommikul on märgata olnud väikest hilinemist. «Hilinemised on tingitud suuresti de-icing protseduurist, mida teostatakse külma ilma ja lumesaju korral,» märkis Veersalu.

Veersalu sõnul on tegu jäätõrjega, et õhkutõus oleks ohutu ja aerodünaamika mõjutatud ei saaks. «Vajadusel eemaldatakse lennukilt esmalt jää ning juhul kui õhku tõusmise ajal peaks sadama lund nagu täna, peab lennukit kaitsma ka uue jää või lumega kattumise eest,» selgitas ta.

Seda kõike tuleb teha vahetult enne väljalendu, kui reisijad juba pardal, sest kaitsekiht püsib lennukil väga napi piiratud aja. «Kuna protseduur võtab natuke aega, sama protsessi läbivad kõik lennukid Tallinna Lennujaamas ning jäätõrjeautosid ei ole piiramatult, siis võibki sellest tulenevalt tekkida umbes pooletunnine hilinemine väljalennul,» rääkis Veersalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles