Käsitöömööbli Leiutajateküla tegutseb Lool

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Lool asuvas endises kanalahoones alustas pehme mööbli tootja Marine Upholstery tegutsemist 2011. aastal, kuid kogemus mööblitootmises on firmal märksa suurem.

«Meil oli klambripüss, paar kääre ja väike kompressor ning esimese tellimusena tuli valmistada kruiisilaeva kõikidesse kajutitesse uus mööbel,» meenutab Marine Upholstery algusaegu ettevõtte tegevjuht Henry Kokk, kirjutab Harju Elu. Marine Upholstery toodab eritellimusel pehmet mööblit hotellidele, restoranidele, kohvikutele, kruiisilaevadele ja kodudesse.

Pehme mööbli käsitsi tegemine koosneb viiest etapist. «Jooniste järgi valmistatakse puidust karkass ja liimitakse külge poroloon ja vatiin. Seejärel lõigatakse välja ning õmmeldakse kangas, nahk või riie, millega mööbel kaetakse. Viimasena mööbel polsterdatakse ning pakitakse,» selgitas Kokk.

Tohutute mööblitootjatega, kes teevad mööblit võimalikult odavalt, ettevõte võistelda ei püüa. «Me teeme eksklusiivmööblit kvaliteetsetest materjalidest, mis teevad hinna küll krõbedaks, kuid mööbel kestab kaua ja süda on rahul,» rääkis Kokk.

Kõige kallim osa mööblist on Itaaliast tellitav diivanimehhanism, mille hind on 400-500 eurot. «Kuna tavainimesele jääb üldiselt hind kalliks, ongi meie kliendid peamiselt hotellid, laevad ja restoranid,» ütles Kokk.

Ettevõttes on kümme töölist, aga Koka sõnul on kõik oma ala parimad. Suuremate projektide puhul palgatakse ajutiselt töölisi juurde. «Kui masstootmine on lihtne liinitöö, siis meil on siin tihti nagu Lotte Leiutajatekülas,» muheles Kokk.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles