Luksushotell pakub kõike, kui vaid raha jätkub

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ümara näo ja süsimustade juustega Joseph W. Y. Chong, The Peninsula viietärnihotelli juhataja Shanghais, avab 14. korruse privaatses söögitoas Lady Laura’s lükandukse ja viipab, et astuksin julgelt terrassile. Sealt avaneb üle Huangpu jõe otsejoones vaade hiidlinna raha- ja ärikeskusele Pudongile, kus kõrgemate pilvelõhkujate tipud kaovad tinahalli sudusse. Ainus, mis panoraamvaatele värvi lisab, on hotelli ees pikas vardas lehviv kollaste tähtedega erkpunane Hiina riigilipp. Suured kaubalaevad ja pargased liiguvad hommikul eranditult ühes suunas, Ida-Hiina mere poolt sisemaale.

Huangpu jõgi on 80–90 meetrit sügav, teatab Chong ühtäkki. Ja avaldab siis, kuidas ta sellest teada sai. Nimelt märkas ta aastaid tagasi, kuidas üks allveelaev, jäme kere vee all, sõitis ülesvoolu dokkidesse remonti. «Õnneks oli see Hiina allveelaev,» lisab ta lõbusa muigega.

Seejärel heidab Chong pintsaku ült ning palub, kiiskavvalge triiksärk seljas, et istuksin lauda. Ees ootab kuuekäiguline hommikusöök, millesse kuulub toite nii euroopalikust kui ka Hiina köögist. Teenindajaiks on üks noormees Hiinast ja teine välimuse järgi otsustades Indiast või Bangladeshist. Kolmas, kes hoiab hommikusöögi rituaalil – just nii oleks väärikas seda tunnipikkust toimingut nimetada – veidi eemalt silma peal, on, nagu hiljem teada saan, Lucase-nimeline noormees Šveitsist. Peakokk Terrence Crandall, kes samuti söögitoast läbi astub, on aga pesueht ameeriklane, pärit Chicagost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles