Lugeja küsib: miks bensiinijaamas kohv enam topsi ära ei mahu?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil on üks Eesti suuremaid kohvimüüjaid.
Statoil on üks Eesti suuremaid kohvimüüjaid. Foto: Mari Luud/Õhtuleht

«Ostan sageli Statoilist lattet koos lisa piimavahuga, aga sel nädalal  ei mahtunud jook enam topsi ära. Lisa piimavahust u pool  voolas lihtsalt üle ääre. Lahke teenindaja tõttas küll appi ja valas kohvi ringi uude suuremasse topsi, kuid ei osanud öelda, miks see enam ära ei mahu. Mainis vaid, et kuna inimesed kaebavad, siis olla midagi koostises muudetud. Miks ei mahu enam lisapiim ära, kuigi omal ajal just seda võimalust reklaamiti? Teenindaja soovitas mul edaspidi võtta XL-tops, aga kas ma pean siis hakkama maksma ka rohkem, kuigi ma tellin tavalise joogi?» küsib kohvisõber.

Vastab Statoil Fuel & Retail kaubandusdirektori kt Diana Veigel.

Pärast uute kohvimasinate paigaldamist kõikidesse oma mugavuspoodidesse, millesse Statoil on investeerinud üle miljoni euro, ei ole Statoil oma kohviretsepte muutnud. Statoili kohviretseptid ja vastavad kohvimasinate seadistused töötas välja ja kohvi kvaliteeti jälgib Eestis tunnustatud barista Helger Aava.

Võrreldes teiste peamiste kohvipakkujatega on Statoili kohvijookide kogused suuremad ja joogitopsid  varustatud topeltseinaga, mis võimaldab säilitada kauem joogi algset temperatuuri. Statoili kohv valmistatakse alati puhtast filtreeritud veest, värskelt jahvatatud  Arabica või Robusta  ubadest ning kodumaisest Alma piimast. 

Statoili mugavuspoodides pakutavad kohvid  on kahes erinevas valikus – L ja XL suuruses.  L suurusega piimakohvid on 350 ml ja must kohv 300 ml.  XL suurusega kohvijoogid on vastavalt 550 ml ja 500 ml. Lähtuvalt oma maitse-eelistustest võib iga klient lisada oma kohvile ka lisapiima, kuid mõistagi seab topsi suurus sellele teatud piirangud. Enamasti panevad kliendid piima juurde just mustale kohvile. Kohvile lisatava kuuma piimavahu maht on 75 ml ja külma piima lisakoguse maht on 50 ml.  Kuna musta kohvi kogus on piimakohvidest 50 ml võrra väiksem, mahuvad nii L  kui ka XL musta kohvi topsi lisapiim kenasti ära.

Et kohvisõbrad leiaksid omale sobiliku, pakume täna mitmeid erineva piimasisaldusega jooke, et kliendil ei tekiks vajadust piima lisada. Igale maitse-eelistusele on olemas sobiva kangusega piimakohvijook  - Latté, Cappuccino, Piimakohv, kange Cappuccino, Moccaccino.

Kvaliteedi kontrollimiseks on igas teenindusjaamas koolitatud kohviekspert, kes iganädalaselt maitseb tooteid, mõõdab toodete koguse vastavust normile ja vajadusel kutsub hooldustehniku. Lisaks teostab ka kohvitootja kõikides teenindusjaamades pistelisi kontrolle. Seega juhul, kui kohv ei vasta kliendi ootustele, tuleks sellest kohe ka klienditeenindajat teavitada, sest siis saame probleemile leida kiire lahenduse.

Oleme omalt poolt püüdnud kohvi kvaliteediga seotud eksimused viia miinimumini, kuid masinad on masinad ning nende koorumus päeva jooksul on väga suur ja seepärast on klientide tagasiside väga teretulnud. Oleme tänulikud oma püsiklientidele, kes  annavad omapoolset tagasisidet teenindusjaamas, nii saame vajadusel ka kohe väljastada uue korrektse joogi. Tänu vahetule tagasisidele saame reageerida kiiresti ja meie eesmärk on  alati pakkuda klientidele kvaliteetset kohvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles