Brüsselisse suunduv Adria Airwaysi lend viibis poolteist tundi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NAG lennuk
NAG lennuk Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna lennujaama väljuvate lendude info näitab, et täna hommikul kell 7.05 Tallinnast Brüsselisse väljuma pidanud Adria Airwaysi lend viibis ligi poolteist tundi.

«Selle hilinemise osalt tingis de-icing ehk külmetusvastane protseduur alguses ja nüanss, et kapten soovis tehnikuga kiirelt ühte tehnilist aspekti täpsustada,» ütles Nordic Aviationi kommunikatsioonijuht Liis Veersalu, lisades, et Adria Airwaysi lennuk väljus lõpuks Tallinnast kell 8.33. Brüsselisse suunduval lennul oli 34 inimest ehk lennuki istekohtadest pooled olid täidetud.

De-icing protseduuri läbivad külmal ajal Tallinna lennujaamas kõik lennukid. «Esimeses järjekorras eemaldatakse jää lennukilt ja teises osas kaetakse lennuk üleni, eriti tiivad ühe spetsiaalse vedelikuga,» selgitas NAGi esindaja. Ta lisas, et kuna see kulub hästi kiiresti maha, mistõttu õhkutõus peab toimuma 20 kuni 30 minuti jooksul pärast pihustamist, siis pikendas selle protseduuri viibimist tehniku nõusolek.

Küsimusele, kuidas reisijatele lennu viibimine kompenseeritakse, sõnas NAGi esindaja, et selle puhul järgivad nad sätestatud regulatsioone. Kuna lennuk hilines napilt alla pooleteise tunni, siis selle eest reisijatele kompensatsiooni ette nähtud ei ole. «Kui on jätkulend ja sihtkohta jõutakse üle 2 tunni hiljem ehk ta jäi jätkulennust maha ja selle tõttu peab hilisemale lennule minema, siis on küll võimalik kompensatsiooni saada, sõnas Veersalu, lisades, et siis tuleks lennufirma poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles