Liikumispuudega inimese sõiduk ei ole peagi enam mootorsõiduk

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seadust muudetakse: mootorsõiduki mõiste kitseneb ja jalakäijat puudutav laieneb.
Seadust muudetakse: mootorsõiduki mõiste kitseneb ja jalakäijat puudutav laieneb. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Kas tasakaaluliikur on mootorsõiduk? Mille alla liigitada kolme- või neljarattalisi liikumispuudega inimesi abistavaid sõidukeid? Liiklusseaduse muudatus püüab seda probleemi lahendada.

Kehtiv liiklusseadus on ähmane sõidukite osas, mida kasutavad füüsilise puudega inimesed, vahendab ERR. Üldjuhul on liikumist abistavad sõidukid mootoriga, siis liigituvad sellised sõidukid kehtivas seaduses pisimopeediks.

Samas ei käsitle ELi määrus selliseid sõidukeid pisimopeedi ega mopeedina, mistõttu ei ole võimalik hinnata liikumist abistavate sõidukite vastavust pisimopeedi või mopeedi nõuetele.

Ühtlasi täpsustatakse ka mootorsõiduki mõistet ning välistatakse üksnes piiratud liikumisvõimega isikutele ette nähtud mootoriga sõidukid mootorsõiduki mõistest.

Mootorsõidukiks ei liigitu spetsiaalselt piiratud liikumisvõimega inimestele konstrueeritud ühe istekohaga kerged sõidukid, mitte näiteks piiratud liikumisvõimega juhile kohandatud sõiduauto.

Refereeritud artiklit saab lugeda ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles