Humana kogus 60 rekatäit riideannetusi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humana Vintage pood Tallinnas.
Humana Vintage pood Tallinnas. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Mullu kogusid Humana Eesti kauplused 900 709 kilogrammi riideannetusi, mis on 70 protsenti enam kui 2014. aastal.

Suurem osa annetustest ehk üle 420 tonni koguti Tallinna jäätmekeskuse kogumiskonteinerite kaudu, mille tühjendamise ning sisu käitlemise eest taaskasutuskauplus vastutab. Humana poodides koguti üle 230 tonni riideid, ligikaudu sama palju annetasid teised organisatsioonid ja ettevõtted.

Humana tegevjuht Margus Suik sõnas, et nad on 2015. aasta kogumise tulemustega kindlasti rahul. «Hea meel on tõdeda, et Tallinna ja selle lähiümbruse inimesed on väga hästi omaks võtnud tänavatel paiknevad kogumiskonteinerid, mida tõendab stabiilselt kasvav annetuste maht,» ütles ta.

Suik lisas, et hea tulemus annab julgust ka sel aastal kogumiskonteinerite võrku Tallinna jäätmekeskusega koostöös laiendada.

Eelmisel aastal Humana kõigis sorteerimiskeskuses läbi sorteeritud 10 000 tonnist moodustab Eestis kogutu arvestatava 9 protsenti. Siiski ei ole see veel kogumise tipp, sest hinnanguliselt viskab iga inimene aastas ära kümmekond kilo vanu riideid, jalatseid ja tekstiilijääke.

Kuna Eestis tekstiilijäätmeid ei põletata, siis tuleb riiete prügilatesse ladustamise vältimiseks rõivakogumist pidevalt edasi arendada. 2015. aastal ennetati tänu riideannetustele 900 tonni tekstiili ladestamine.

Humana kauplustes müüdi mullu ligi kolm miljonit eset, ülejäänud sorteeritud kaup läks valdavalt ekspordiks. Esemed, mis ei sobi kandmiseks Eestis ega mujal, jõuavad Humana sorteerimiskeskusest ümbertöötlustehastesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles