VKG teatas töötukassale 370 inimese koondamisest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Töötukassa teatel esitas Viru Keemia Grupp (VKG) eile õhtul esimesed teated töölepingute kollektiivsest ülesütlemises. Teadete kohaselt koondab õlitehaseid haldav VKG tütarettevõte VKG Oil 246 ning remondi- ja hooldusteenust osutav Viru RMT 124 töötajat.

Kõige enam on töötukassa teatel plaanis koondada  tehnoloogiaseadmete operaatoreid (158) ja tehnoloogiaseadmete lukkseppi (49). Töölepingute ülesütlemise aeg jääb vahemikku selle aasta märtsist maini.

Eile esitatud koondamisteadetele järgneb töötukassa teatel vähemalt 15-päevane konsulteerimise ja lahenduste otsimise periood, mil täpsustatakse töölepingute ülesütlemise vajadus ja ulatus ning planeeritavad tegevused koondamise tagajärgede leevendamiseks.

Pärast seda esitab tööandja töötukassale täpsustatud andmed, mis võivad esmastest andmetest erineda, ja annab teada, kuidas on läinud konsulteerimine ja lahenduste otsimine.

Ülesütlemisavaldused tohib tööandja töötajatele kätte anda alles pärast töötukassa teistkordset teavitamist. Töötajate töölepingud ei saa lõppeda varem kui 30 kalendripäeva möödumisel teistkordsest teavitamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles