Ostukeskus põhjendab põranda libedust küttekaabli veaga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Viru Keskuse bussiterminali põrandate libedus teeb keskuse külastajatele muret.
Ka Viru Keskuse bussiterminali põrandate libedus teeb keskuse külastajatele muret. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Pealinna ühe esinduslikuma ostukeskuse külastajad on pahased, et libedad on nii erinevate sissepääsude kui ka parkimismaja põrandad. Viru keskuse esindaja sõnul oli enim muret põhjustanud pöördukse põranda libeduse põhjuseks küttekaabli liiga madal temperatuur.

«Jaanuari alguses saabunud külmade ilmade ja suure lumesajuga ilmnes Viru Keskuse Narva maantee nurgal asuva sissepääsu all paiknevate küttekaablite liialt madal temperatuur ning piirkond oli kahjuks tavapärasest libedam,» tunnistas Viru Keskuse turundus- ja kommunikatsioonidirektor Taivi Koitla.

Ta lisas, et praeguseks on temperatuur taas tõusnud ja tänavalt jalatsitega sissetoodav lumi ja jää sulavad palju kiiremini. Samuti kinnitas Koitla, et ka koristusfirma annab endast parima, et tekkinud sulavesi kiirelt koristada – nimelt kontrollivad koristusfirma töötajad kõigi sissepääsude olukorda vähemalt kord tunnis ja tagavad piirkonna korrashoiu. «Suurema lumesaju korral toimub kontroll ja puhastus sagedamini,» lausus Viru Keskuse esindaja.

Erinevad vastutajad

Keskuse kolmandal ja neljandal korrusel asuvas poolavatud parkimismajas lükatakse ratastraktoriga praeguste ilmastikutingimuste korral lund kokku vähemalt neli korda päevas. «Kokkulükatud lume äravedu toimub öösiti ning parkimismaja opereeriva ASi Ühisteenused töötajad puistavad iga kahe tunni tagant parkla põrandapinnale libedusetõrjeks «soola»,» kirjeldas Koitla, mida on võetud ette parkimismaja libedusetõrjeks.

Mis aga puudutab bussiterminali olukorda, siis kuulub see Koitla sõnul Tallinna transpordiametile, kes vastutab ka sealse korra, puhtuse ning libedusetõrje eest. «Tänavatasandil hoiab Viru Keskus korras kinnistuga piirneva maa-ala ning sellest edasi – kõnniteed, bussipeatused – kuulub piirkond Tallinna linna haldusalasse,» lisas Viru Keskuse esindaja.

Külastajate etteheited

«Viru keskusse minek on eriti ohtlik, sest kalle on ka – mitu inimest on seal iga päev libisenud,» rääkis üks lugeja oma tähelepanekutest. Teine tõi välja, et Viru keskuse parkimismaja põrandad on karestama betoonist ning muutuvad temperatuuri langedes libedaks nii autole kui jalgsi liikujale.

Eraldi toodi välja Narva maantee ja Laikmaa tänava nurgal olev pöörduks, mille kaudu keskuse külastajad lumelobjakat sisse toovad, ning Tammsaare pargi poolne sissekäik. Muret tegi mitmele lugejale ka keskuse nullkorruse bussiterminali olukord. «Bussiterminali ootepaviljoni põrand on libe – sinna pannakse küll üles ohusildid, aga keda need sildid aitavad?» tähendas üks keskuse külastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles