Lugejad soovitavad: kust saab Eesti parimat pitsat?

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei ole veel olemas pitsakohta, mis sobiks kõigile.
Ei ole veel olemas pitsakohta, mis sobiks kõigile. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Postimehe pitsatest pani lugejad kihama ning pitsakohtade soovitusi hakkas meile tulema nii uksest kui aknast. Toredaid pitsakohti pakuti nii pealinnast kui ka teistest suurematest Eesti linnadest.

Ei läinud kaua aega, kui kuulus Pärnu Steffani pitsa mainitud sai. Ainsaks negatiivseks pooleks toodi seal rahva üleküllus. «Vahel peab päris kaua järjekorras seisma. Eriti veel suvel,» kurtis üks lugeja. Samas tõi teine lugeja välja, et kuigi Steffani eelis on kindel kvaliteet, siis on ta muus osas siiski üle kiidetud ning mitte parim. «Jah, käin ka ise seal, aga spetsiaalselt selleks mingis järjekorras küll seista ei viitsi,» kommenteeris lugeja.

Tartlased heade pitsakohtade üle kurta ei saa. Ühe lugeja sõnul asub Eesti parim pitsa just nimelt Tartus, La Dolce Vitas. Leidus ka teisi lugejaid, kes pidasid just La Dolce Vitat parimaks pitsakohaks. Taverna pitsa ja Ruuni pitsa pidavat samuti tartlastel keele alla viima. Mainitud sai ka Tasku Rimi kohapeal küpsetatud pitsad.

Tallinlaste eelistatuimat pitsakohta nii kerge leida polnud. Kui ka keegi mingi pitsakoha välja käis, siis leidus kohe teine, kelle jaoks just nimetatud koht kõige kohutavamat pitsat pakub. Siiski pidasid lugejad lugu Attimo pitsast ja ka Mustamäel asuva kohviku Pööning pitsast. Ära märgiti ka pitsatestis osalenud Americana ja Peetri Pizza. Viimane tõmmati aga pitsaduelli koos Pitsakioskiga. Kumb parem on, jääb ilmselt igal lugejal endal välja selgitada.

Lahkhelisid tekitasid ka pitsa suurus ja paksus. Kui mõnel suudavad keele alla viia ameerika stiilis paksu põhja ja suure juustukogusega pitsasid pakkuvad pitsakohad nagu Babyback ja Americana, siis leidus ka neid, kes soovivad pigem õhukese põhjaga pitsasid. «Minule jällegi üldse ei meeldi Chicago stiilis nn pannipitsa, kus on pool kilo juustu, teine pool kilo hakkliha ja siis kõik, mis külmkapis üle jäänud, alates hapukurgist kuni punaste ubadeni,» kommenteeris lugeja. «Kui aga räägime korralikust itaalia stiilis pitsast, mis on parajalt õhuke, millel ei ole liiga palju erinevaid asju peale topitud, korralikus puuahjus küpsetatud, natuke jahu on veel all... Vot see on tõeliselt hea kraam!»

Üks lugeja soovitas kõigil üldse ise pitsat teha. Nõnda saad ise valida, mida pitsa peale soovid ja kindlasti ei jää pitsa liiga kuiv.

Hea lugeja, kirjuta kommentaariumisse, milline on sinu lemmikpitsakoht?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles