Koduse juuksevärvimisega võib endale karuteene osutada

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi juuste värvimine kodus on kordades odavam kui juuksuri juures, tuleks enne selle protseduuri ette võtmist mõelda, kaua seda juuksetooni soovitakse kanda ning kuidas juuste eest edaspidi hoolitseda.

LM Studio omanik Lea Metsmees selgitas, et üks suuremaid vigu, mida kodus värvijad teevad, on see, et nad värvivad juuksed iga kord juurtest otsteni, kirjutab Vooremaa. Ta tõi võrdluseks, et kui planku värvida kümme korda, siis peaks enne igat ülevärvimist vana värvi maha võtma. Kui kodus juukseid pidevalt tumedaks värvinud klient tuleb salongi ja soovib lasta juuksed heledaks värvida, siis võib eelmise värvikihi eemaldamine ja heledaks värvimine osutuda võimatuks.

Veel rõhutas Metsmees, et kuigi poodides müüakse ka värvieemaldusvahendeid, ei tasuks nendega kodus eksperimenteerida. Ta kirjeldas üht juhtumit kliendiga, kes väitis, et pole värvieemaldusvahendeid kasutanud, ent oli seda korduvalt teinud.

«Kui mina tal värvi eemaldama hakkasin, kartsin, et tal tulevad juuksed peast ära. Need muutusid justkui süldiks,» meenutas juuksur. Siiski läks kõik õnneks ning juuksed jäid kliendile alles.

LM Studio juuksurid nentisid, et poevärvide koostises ei saa alati kindel olla. «Salongivärvidel on maksimaalne vesinikusisaldus kaksteist protsenti ning juba üheprotsendiline normi ületamine on juustele kahjulik,» rääkis juuksur Kadri.

Ta lisas, et salongis valitakse värv ka vastavalt juukse tüübile. «Poes müüdav värv sisaldab rohkem vesinikku, kui oleks tarvis noore inimese juuste värvimiseks, sest see  on mõeldud ka hallide juuste katmiseks,» tõi Kadri näite.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Vooremaa paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles