Lipuvabrik õmbleb sinimustvalgele krooni mälestuseks eriembleemi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Lipuvabrik pakub kuni krooniaja lõpuni võimalust õmmelda uuele rahvuslipule peagi käibelt kaduvat Eesti krooni meenutav eriembleem.

Lipuvabriku turundusjuht Karina Tõeleid ütles Tarbija24-le, et pakkumise eesmärk ei ole kutsuda inimesi oma viimaseid kroone lipu vastu vahetama. «See on niisugune pidulik mälestusembleem, mis meenutab, et see on see Eesti lipp, mis on kunagi soetatud veel oma raha eest,» lausus ta.

Vabariigi vappi meenutava kujutisega väike (5x6 cm) embleem õmmeldakse lipu ülemisse nurka ja selle peale on märgitud periood, mil kroon kehtis, ning lipu valmistamisaasta. Embleemi lipule või vimplile õmblemine maksab 25 krooni.

Tõeleiu sõnul on huvilisi küll olnud, kuid suurt ostubuumi ei ole ja see polnud antud pakkumise puhul ka eesmärk. «See on ikkagi väärtustamaks meie oma lippu ja oma raha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles