Tasub teada – kuidas kasutada Google Mapsi, kui internetti ei ole (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google Maps rakendus nutitelefonis
Google Maps rakendus nutitelefonis Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Arvatavasti on nii mõnigi nutitelefoni kasutaja sattunud olukorda, kus on vaja Google Maps kaardirakendust, aga internet veab kriitilisel momendil alt – küll aga on ka selle vastu nüüd abinõu olemas.

Leviaugud tekitavad nutitelefoni omanikele, kes otsivad Google Maps kaardirakenduse abil tundmatus kohas teed, tihti muret ja stressi, kuna ühendus kas katkeb täiesti või juhatab otsija lausa valesse kohta, vahendab Independent.

Google on leidnud selliste olukordade vastu lahenduse oma «levita alade» (offline areas – ing k) tunnusega, mis annab kaardirakenduse kasutajatele võimaluse laadida detailseid kaarte oma telefoni nii, et nendelt saaks ka ilma internetiühendusta otsida kohti ja saada teejuhatust.

Kuigi kaarti ennast on võrdlemisi lihtne nutitelefoni laadida, siis tuleb silmas pidada, et allalaetud kaardid on oma mahult üsna suured. Seega tuleb kaarti alla laadima asudes olla kindel, et internetiühendus sellel hetkel töötab ning telefonis on piisavalt vaba ruumi.

Juhised Google Maps kaardi allalaadimiseks:

  1. Ava kaardirakendus, vali vasakpoolsest menüüst «levita alade» tunnus ja otsi seejärel välja kaart, mida sul vaja läheb.
  2. Vajuta ekraani allosas paremas nurgas olevat «+» märki ning vali, kui suure piirkonna kaarti sa tahad alla laadida.
  3. Kaartide allalaadimisel tasub silmas pidada, et allalaetavate kaartide maksimumsuurus on 250 MB ehk 120 000 ruutkilomeetri suurune ala.
  4. Pane kaardile sobiv nimi vastavalt linnale või piirkonnale, mille kohta see on, ja oota, kuniks kaart end alla laeb.

Allalaetud kaart peaks töötama otse Google Maps rakendusest, seega ei pea seda eraldi avama, kui internet ära kaob. Kui tegemist on kaardiga, mida läheb tihedamini vaja, siis tasub seda aeg-ajalt ka uuendada, et võimalikud teetööd või –sulud ootamatu üllatusena ei tuleks.

Ka tasub meeles pidada, et allalaetud kaart jääb telefoni 30 päevaks, pärast seda kustutab ta ise enda ära, et telefoni mäluruumi vabastada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles