Kindlustusfirma: üks asi aitab päästa nii vara kui elu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur aitab päästa elusid.
Suitsuandur aitab päästa elusid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

PZU Kindlustus hüvitas eelmisel aastal 155 tuleõnnetustega seotud kindlustusjuhtumit kogukahjuga ligi 1,1 miljonit eurot.

PZU hüvitatud tuleõnnetustest 75 protsenti (116 juhtumit) olid seotud eluruumidega ja 25 protsenti (39 juhtumit) muude ruumidega, millest 27 põlengut toimus kaubandus-, toitlustus- ja teenindusasutustes.

PZU kahjukäsitluse ja klienditeeninduse osakonna juhataja Eero Lingi sõnul läks 82 protsenti väljamakstud summast eluruumide põlengukahjude hüvitamiseks. «Mulluse suurima tuleõnnetuse kahjusumma - 210 620 eurot - maksti välja eraisiku tuleõnnetuse kahjude hüvitamiseks,» ütles ta.

PZU poolt väljamakstud eluruumide kahjuhüvitised ulatusid kokku 876 000 euroni ning teiste ruumide põlengutega seotud hüvitiste summa oli ligi 190 000 eurot.

Kindlustus tuletab meelde, et suitsuanduri korrasolek aitab kaitsta vara ja päästa elusid. «Suitsuanduri korrasolekut tuleks kontrollida kuni kaks korda kuus, vajutades selle küljes olevat testnuppu ning jälgides, et anduri küljes vilgub punane lambike,» soovitas Link.

Ta lisas, et paar korda aastas tuleb andurit tolmulapi või –harjaga tolmust puhastada, sest andurisse sattuv tolm võib hakata häireid põhjustama või segada suitsu avastamist. Samuti tuleb veenduda, et kõik kütteseadmed vastavad ohutusnõuetele ning elektrisüsteem on korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles