Vaata, millise poe ostukorv oli sel kuul soodsaim

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaanuari lõpus läbi viidud 1182 ostukorvi hinnavaatluse võitjaks osutus sel korral Prisma Peremarket, edestades sel korral konkurente pika puuga.

Kui tavapäraselt võib ostukorvi esikolmiku hinnavahet mõõta eurosentides, siis sel korral on muutused näha lausa eurodes, teatab 1182. Prisma edu võtmeks võib pidada teistest märgatavalt odavamaid banaane ja odava hakkliha olemasolu. Kuu aja eest aga sai just odava hakkliha puudumine Prisma letilt saatuslikuks.

Allikas: 1182.ee
Allikas: 1182.ee Foto: 1182

Säästumarket on endiselt üsna soodsate hindadega teisel kohal. Konkreetsele Säästumarket XXLile võiks aga etteheiteid teha segadusega hinnasiltide osas. Vaatlejal oli keeruline tuvastada näiteks kanamunade hinda. Kaupluse keskele olid kanamunad eraldi välja toodud, hinnaga 0,85€ eurot, samad munad maksid aga riiuli küljes oleva hinnasildi järgi 0,75 eurot.

Uus Lasnamäel asuv Linnamäe Maxima XXX jäi eelmise ostukorvi koostamise ajal silma oma sooduspakkumistega. Sel korral olid paljud pakkumised Aitäh-kaardi omanikele ning see omakorda kajastus kohe ka ostukorvi lõpptulemuses - arvestati vaid hindu, millega saab poest tooteid osta ilma kliendikaarti omamata.

Rimis oli kõige rohkem sooduspakkumisi. Hoolimata sellest jäi Rimi Prismale ja Säästumarketile alla, määravaks sai odava ketšupi puudumine. Siinkohal jääb aga tarbija otsustada, kuivõrd 30-sendise kilohinnaga ketšup tegelikult ka ketšupi moodi maitseb. Ostukorvi arvestusse läks sel korral Rimi omatoode hinnaga 1,79 eurot.

Statistikaamet tõi hiljuti välja, et detsembriga võrreldes on piim ja piimatooted 8,3 protsenti odavamad. Kallinenud kaupadest mõjutasid tarbijahinna indeksit enim alkohoolsed joogid, mis olid aastataguse ajaga võrreldes 6,8 protsenti kallimad. Enim on kallinenud kuivatatud puuvili ja pähklid (17 protsenti) ning suhkur (14 protsenti), odavnenud aga piim (17 protsenti) ja või (15 protsenti).

Vaata kogu hinnavõrdlust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles