Poelettidele jõuab nii pikk, kurvikas kui ka lühike Barbie

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavalise originaal kujuga Barbie kõrvale tulevad kolm teistsuguse kehakujuga Barbiet.
Tavalise originaal kujuga Barbie kõrvale tulevad kolm teistsuguse kehakujuga Barbiet. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Just nagu päriselus, kus inimesed on erinevas suuruses, on nüüd võimalik saada ka erinevas suuruses Barbiesid. Aasta alguses tuli firma välja kolme uue kehakujuga nukkudega.

Matteli firima on aastaid vatti saanud Barbie ebaloomulike proportsioonide tõttu, seetõttu on otsustanud ettevõtte tulla välja kolme uut liiki Barbiedega, millel kõigil on varasemast erinev kehakuju, kirjutab The Verge.

Pikk, kurviline ja lühike – selliste kehakujudega Barbied on juba saadaval Matteli kodulehel ning jõuavad pärast kokkuleppeid poodidega ka  originaalse, kõigile tuttava Barbie-nuku kõrvale.

Muutuse põhjustas Barbie nukkude müügi langus. Barbie brändijuht Evelyn Mazzocco andis oma tiimile ülesande arendada välja nukk, mille kehakuju on reaalsem ning vastab rohkem päris elus naise kehakujule. Kolme uue nuku turule toomine on toonud palju uusi ülesandeid –ettevõte hakkab müüma ka kahte erinevat jalanõu suurust.

Barbie proportsioonid on küll ajajooksul muutunud, kuid firma on siiski pideva kriitika all, kuna turustavad nukku, mille kehakuju on ebaloomulik. Ettevõte on ennast kaitsnud, väites, et kehakuju ei ole nuku puhul oluline vaid pigem on oluline nuku karjääri võimalused, mis tüdruk temaga mängides talle omistada saab – astronaut, ärinaine, doktor. Barbie disaineri Kim Culmone sõnul ei pidanud nuku kehakuju kunagi olema realistlik. «Ta on disainitud selliseks, et teda oleks lihtne riietada,» põhjendas Culmone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles