Meeste kingisoovide tipus on raha

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed eelistavad kingiks raha.
Mehed eelistavad kingiks raha. Foto: SCANPIX

Novembris korraldatud Faktum&Ariko uuring tõi välja meeste ja naiste erinevused kingisoovide osas – meeste soovide nimekirja tipus on raha, naistel on jõulusoovid seotud perega.

Meestel järgneb kingisoovide nimekirjas rahale samuti perega seonduv ning kolmandal kohal on elektroonika. Raha eelistavad kingituseks saada vanemaealised inimeses 51-74, kuni 30-aastastest eelistab kingitusena raha vaid seitse protsenti.

Naiste suurim jõulusoov on uuringu järgi seotud perega, kuid selle all ei ole mõeldud perele vajalikke asju, vaid pigem pereväärtusi üldiselt. Näiteks on naistele oluline luua kodus soe ja südamlik pühademeeleolu.

Stockmanni turundusjuhi Erica Järve sõnul on eestimaalaste ostuharjumused jõulude eel tehtud uuringu tulemustega kooskõlas.

«Mehed armastavad külastada elektroonikaosakonda ja nendele mõeldud kingitused pärinevad suures osas samuti sellest osakonnast,» märkis ta.

Faktum&Ariko viis üle-eestilise telebussi uuringu läbi novembrikuus. Küsitleti 500 inimest üle Eesti vanuses 15-74.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles