Gaasi hind langeb tulevast aastast 11 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas. Illustreeriv foto.
Gaas. Illustreeriv foto. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eesti Gaasi teatel väheneb kodutarbijatele müüdava maagaasi hind 1. jaanuarist keskmiselt 11 protsenti sõltuvalt hinnagrupist. Maagaasi hinnalangus on võimalik tänu ostutingimuste muutustele.

Uued tingimused arvestavad paremini maagaasi tarbimisel toimunud arenguid ning parandavad gaasi konkurentsivõimet, teatas firma.

Uued hinnad kehtivad vähemalt pool aastat.

Maagaasi hinnale lisandub võrguettevõtja piirkonnas kehtiv võrguteenuse hind, mis on avalikustatud võrguettevõtja kodulehel ning maagaasiaktsiis.

Maagaasiseadus näeb ette kalendriaasta keskmise kodutarbijate müügihinna vastavusse viimise aasta jooksul imporditud gaasi ostuhinnaga ja konkurentsiameti poolt kooskõlastatud müügimarginaaliga.

See tähendab, et kui kalendriaastal ostjale müüdud gaasi keskmine hind erineb keskmisest ostuhinnast, millele on lisatud müügimarginaal, tuleb Eesti Gaasil kõigi kodutarbijatega gaasi hinna vahe tasaarveldada.

Esimese tasaarvelduse teostab Eesti Gaas 2011. aasta jaanuaris ja esitab sellekohase arve. Kuivõrd kehtiv müügimarginaal jõustus 01.10.09, teostatakse esimese tasaarvelduse viimase 15 kuu kohta (periood 01.10.2009-31.12.2010).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles