Kiivri «parim enne» aeg saab läbi kolme aastaga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivri kasutusaeg on kolm aastat.
Kiivri kasutusaeg on kolm aastat. Foto: SCANPIX

Nii nagu toidukaubal, on ka töötegemisel kaitsevahendina kasutatavatel kiivritel «parim enne» aeg, kuid kui riknenud toidukauba tarvitamine võib tähendada kõhulahtisust, siis aegunud kiivri kasutamise tagajärjed on hoopis tõsisemad.

Husqvarna Eesti OÜ tegevjuht Jaanus Vahesalu selgitas Tarbija24-le, et parim enne kuupäeva ületanud kiivri plastik kaotab UV-kiirguse mõjul oma elastsuse, muutub hapraks ja võib puruneda. Taoline kiiver ei paku näiteks metsatöö tegijale enam kaitset.

«Vananenud kiivriga metsa minnes on tunne, et turvalisusele on mõeldud, kuid tegelikkuses ei kaitse see enam sugugi,» ütles Vahesalu. 

Kiivri aktiivse kasutuse tähtaeg on kolm aastat ja kasutuselevõtu aja kohta tehakse kiivrile sellekohane märge.

Vahesalu lisas veel, et kiivrite puhul ei tähenda aegumiskuupäev sama, mis toidukauba puhul - «parim enne» kuupäeva ületanud toitu võib müüa ja tarvitada, kuid vana kiivrit mitte.

«Räägime siin ikkagi inimeludest, mitte võimalikust kõhulahtisusest. Kiivreid säilitatakse pimedas ja karpide sees ja pärast parim enne tähtaja möödumist neid enam müüa ei tohi,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles