Vaata, milliste kiirtoidukettide tooted sisaldavad lubatust enam suhkrut

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi rämpstoidusõpru hirmutatakse rohkem toitude kõrge rasvasisaldusega, on lisaks sellele kiirtoidukettide menüüdes tooteid, mis sisaldavad päevasest soovituslikust normist enam suhkrut.

Suhkru vältimine võib olla raskem kui arvatakse, sest seda leidub ohtralt ka toitudes, mida süües suhkrusisaldusele niivõrd ei mõtlegi, vahendab Business Insider.

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) ettekirjutuste järgi peaks päevane suhkrukogus moodustama vähem kui 10 protsenti päevasest kaloraažist, ent targem on seda hoida isegi viie protsendi piires, mis on ligi 25 grammi suhkrut.

Business Insider reastas mõned tuntumate kiirtoidukettide tooted ning tõi välja nendes sisalduva suhkrukoguse. Näiteks ilmnes, et Burger Kingi juustu-peekoniburgeris on üheksa grammi suhkrut, mis moodustab päevasest suhkrutarbimisest keskmiselt 36 protsenti. Samas Subway teriyaki-kana võileivas on suhkrut lausa 32 grammi, mis tähendab, et ühe võileivaga on maksimaalne suhkrukogus juba 28 protsendi võrra ületatud.

Vaata galeriid kiirtoitudest ja nende suhkrusisaldusest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles