Teadlane: ökotoit pole parem kui tavaline (5)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ökoloogiliselt kasvatataud toit pole oma toiteväärtuselt ega ka mõjult keskkonnale parem kui tavaline, kinnitab Rootsi professor Lars Bergström.

«Kõik uuringud näitavad, et mahepõllumajanduses on toitaine kadu mullast märksa suurem. Kuna saagikus on vaid pool tavalisest, siis on selle «keskkondlik» kulu märksa kõrgem,» vahendab Local Rootsi põllumajandusülikooli professorit Lars Bergströmi.

Professori sõnul on eelmisel aastal toimunud mahetoiduainete suure müügikasvu (39 protsenti) taga müüjate edukas turundus. «Üks põhjus, miks nad seda teevad, on soov teenida ostjate  unistuse või tunnete pealt,» rääkis ta.

 Ta muretses, et Rootsis mahepõllumajandusele kulutatud  miljonid kroonid võiksid olla paremini kasutatud kusagil mujal.

«Minu arvestuste järgi piisaks praeguse mahekoolitoidule kulutatud rahast, et palgata 3000 lisaõpetajat. Ma arvan, et see on poliitikute poolt vastutustundetu,» ütles Bergström.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles