Fotod: Raplamaal ootab rantšo uut omanikku

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raplamaal, Juuru vallas ootab uut omanikku unikaalne Lageda talukompleks - 2 miljoni euro eest võib inimene, kel plaanis hakata hobuseid kasvatama, osta endale kaasaegse rantšo. Kompleksi varasemad soomlastest omanikud olid innustunud tõuhobuste kasvatajad.

Foto: KV.EE

18300 m²  suurusel krundil asuvad eluhoonetest suur kahekorruseline peamaja, mitme toaga külalistemaja ning suur garaaž, mille teisel korrusel asub kolmetoaline korter. Lisaks asuvad kinnistul 12 hobusele mõeldud tall, heinaküün, ait, katlamaja ning koguni oma väike tankla. Olemas on tuulegeneraator, mille paigaldamiseks on olemas kõik vajalikud load.

Peamaja on kahekorruseline ja väga avar, üldpinnaga 551 ruutmeetrit. Esimesel korrusel asuvad köök ja hall koos avatud elutoaga (51,7 m2), kust avaneb väljapääs suveterrassile. Lisaks suur söögituba, kabinet-raamatukogu, sanitaarruumid ning garderoob. Teisel korrusel paikneb suur aula (62.9 m2), millest avaneb kaks väljapääsu rõdule. Samas asuvad ka kolm magamistuba, millest igaühe juurde kuulub wc koos duširuumiga. Teisel korrusel asub ka soome saun.

Foto: KV.EE

 Hoonestusest eemal asub suur koppel hobustele ning 12 hektari suurune põllu- ja metsamaa. Vaata kuulust portaalist kv.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles