MTA: õigeaegne info kiirendab tulumaksu tagastamist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimine.
Tulude deklareerimine. Foto: Sander Ilvest

Täna on tähtaeg esitada maksusoodustustega seotud teenuseid pakkuvatel asutustel andmed maksumaksjate tehtud kulutuste kohta. Õigeaegselt esitatud info võimaldab eraisikutele enammakstud tulumaksu kiiremini tagastada.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul kajastuvad kõik edastatud andmed füüsilise isiku eeltäidetud deklaratsioonil. «Kui mõni asutus või äriühing andmeid ei esita või need on vigased, siis peab inimene kulusid tõendama paberil, mis tähendab, et tulumaksu tagasisaamine viibib,» selgitas Udde. 

Peamiselt pakuvad maksusoodustustega seotud teenuseid koolitusettevõtted, kommertspangad ja kindlustusseltsid. Lisaks on võimalik tulumaksu maha arvata tulumaksusoodustusega MTÜ-de, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele asutustele tehtud kingituste ja annetuste puhul.

Vajalikud andmed tuleb edastada elektrooniliselt INF-deklaratsioonil. Andmed kingituste ja annetuste kohta tuleb asutustel esitada deklaratsioonivormil INF 4, koolituskulude kohta vormil INF 3, eluasemelaenu intresside kohta vormil INF 2, kogumispensioni maksete kohta vormil INF 5 ja vabatahtliku pensionifondi osakute kohta vormil INF 6.

2014. aasta tuludeklaratsioonide alusel tagastati arvestuslikult tulumaksu koolituskuludelt 14,9 miljonit eurot, annetustelt 0,9 miljonit eurot ja täiendavalt kogumispensionilt 6,8 miljonit eurot.

Lisainformatsiooni ning abi deklaratsioonide esitamisel saab maksu- ja tolliameti teenindusbüroodest, kodulehelt või helistades infotelefonile 880 0815 (elektrooniline deklareerimine).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles