Viking Line lubab kannatajatele tasuta reisi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i laev Viking XPRS Tallinna sadamas.
Viking Line'i laev Viking XPRS Tallinna sadamas. Foto: Peeter Langovits/scanpix

Laupäeva õhtul jäid Helsingi sadamas Viking Line’i laeval autoreisijad pooleteiseks tunniks laeva kinni, kuna alusel oli hüdraulikasüsteemi rike. Seepärast tekkis viivitus ka Tallinnasse tagasipöördumisel, mistõttu pidid Tallinnasse sõitjaid tunde terminalis ootama.

Iltalehti andmetel tekkis MS XPRS laeval Helsingis terminali jõudes probleem hüdraulikaga, mis takistas ahtriluugi avamist. Viking Line’i pressiesindaja Christa Grönlundi sõnul tuli laev ümber pöörata, et autod pääseksid välja vööri kaudu. Tavaliselt lastitakse sõidukid Helsingi terminalis laeva ahtri kaudu.

Postimehe poole pöördunud reisija teatas, et Tallinnasse suunduv rahvas oli samuti seetõttu mitu tundi terminalis kinni ning laev väljus kella 21.30 asemel alles südaööl.

«EL määrus näeb ette, et üle 1,5 tunni hilinemise korral peab laev korraldama reisijatele kompensatsiooniks toitlustuse, mida meie pärimise peale kinnitas ka Viking Line’i töötaja,» kirjeldas reisija. Infolaua teenindaja olevat aga seepeale teatanud, et poed on avatud ning soovijatel on võimalus osta, mida hing ihaldab.

Viking Line’i kommunikatsioonijuht Johanna Boijer-Svahnström tunnistas, et kuna eesmärk oli autoga reisijad laevast välja saada, siis tegeletigi esmajoones nendega, mistõttu jäid Tallinnase sõitmist ootavad reisijad tähelepanuta.

«Kella 21:55 paiku said autod laevast välja sõitma hakata. MS XPRS asus Tallinna poole teele kell 23:45 ning saabus sihtkohta kell 01:50,» täpsustas ta. Boijer-Svahnström lisas, et kahjunõuete käsitlemisega tegeldakse ning ootajad saavad tõenäoliselt uue tasuta reisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles