Jõulutähel pole jõuludega suuremat pistmist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutähtede kasvatus.
Jõulutähtede kasvatus. Foto: SCANPIX

Jõuluajal on vast vähe kodusid, kus aknalaual või kapinurgal poleks jõulutähe potti, jõulutäht on talvisel ajal üks müüdavaim taim. Kui arvata välja vana Mehhiko legend, ei ole jõulutähel aga suuremat seost talve ja jõuluajaga. 

Jõulutähte ehk ladina keeles Euphorbia pulcherrimat  võib kasvatada aastaringselt ja näiteks oma kodumaal Mehhikos või Guatemalas kasvab see igihalja põõsana isegi kuni 4-5 meetri kõrguseks. Paljudes Lõuna-Euroopa riikides kasvatatakse seda aias ilutaimena, kirjutas Husetoghaven.dk.

Kuigi põhjamaalastele seostub jõulutäht just jõulude ja talvega, on jõulutäht tegelikult väga külmatundlik taim ja seda eriti juhul, kui muld potis on niiske. Nii peaks juba taime ostes ja poest koju toimetades olema tähelepanelik ja hoolas.

Samas kestab külma ja tõmbetuule eest hoitud ning piisavalt kastetud jõulutäht kenasti kevadeni ja suvel võib selle istutada õue. Kasvukoha valikul tuleb aga jälgida, et taim ei satuks otsese päikesevalguse kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles