Ülikondi ostetakse võrreldes varasemaga vähem

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvaliteetsest materjalist Baltika ülikondade hinnad algavad 7000 kroonist.
Kvaliteetsest materjalist Baltika ülikondade hinnad algavad 7000 kroonist. Foto: Artur Sadovski

Kui aasta lõpul suurte pidustuste eel ostetakse tavaliselt rohkem pidurõivaid, on ülikondade müük sel aastal aga langenud ja seda nii masstoodangu kui ka rätsepaülikondade hulgas.


Baltika brändijuht Kristel Sooaru selgitas «Aktuaalsele kaamerale», et ülikond on langevas trendis toode. Samas on ülikondade puhul suurenenud personaalsus, ehk see, et inimene saab ise omale toote kombineerida. Brändijuhi sõnul see trend kindlasti kasvab.

Alates kevadest müüb Baltika ka eritellimusel tehtud ülikondi. Tegemist pole küll käsitööga, sest lõpuks õmmeldakse ülikond ikkagi valmis Baltika õmblustsehhis Lasnamäel, ent klient saab valida endale sobiva suuruse, kanga ja tegumoe.

«Meil on õnn töötada koos ühe kangafirmaga, kes on klassikaliselt just rätsepate teenindaja ja ta kuulub maailma viie tippkangategija hulka,» selgitas Sooaru. Selliste Baltika ülikondade hinnad algavad 7000 kroonist.

Baltika õmblustsehhis valmib päevas umbes 700 paari pükse ja 300 pintsakut. Nõudlikum klient laseb endale ülikonna õmmelda rätsepa juures.

Just 4U juhataja Merike Kuks selgitas, et rätsepalt tellitavaid ülikondi on vähem ostma hakanud keskklassi inimesed ning need, kellel on hea figuur ja kes saavad ülikonna ostetud poest. «On ka selliseid, kes ei saa poest päris valmis ülikonda, aga igal mehel peab igaks juhuks üks ülikond kapis olema,» lisas Kuks.

Õmblusateljee Stoola pani Tondil oma äri kinni ja kolib Luteri kvartalisse väiksematesse ruumidesse. «Kuskilt on vaja kokku hoida ja ei saa kokku hoida selle inimese palga pealt, kellel on oskus teha rätsepatööd, sest koolist enam rätsepaid peale ei tule ja see on nagu väärtus omaette. Ja seda väärtust tahaks kindlasti säilitada,» selgitas Kuks.

Terve Eesti peale on kokku vaid neli-viis õmblusateljeed, kus tehakse kvaliteetsest kangast hästiistuvaid ülikondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles