Poodidesse tulevad mahepiima automaadid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim
Piim Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestimaa Talupidajate Keskliidu eestvedamisel jõuavad lähikuudel suuremate kaubanduskeskuste juurde mahepiima automaadid, kust saab osta töötlemata lahtist piima oma taarasse.

Idee hakata taas müüma pastöriseerimata toorpiima pärineb Itaaliast, praegu on piimaautomaadid edukalt kasutusel ka Leedus, vahendab ERR Uudised.

Talupidajate Keskliidu nõunik Indrek Rohtma rääkis, et praegu on olemas kokkulepped Tartu Lõunakeskuse taluturu ja Solarise keskusse tuleva Biopesa mahepoega, samuti on eelläbirääkimised peetud Eesti Tarbijate Ühistuga, millele kuuluvad Maksimarketid ja Konsumid.

Läbi räägitakse ka teiste kaubanduskettidega, kuhu seatakse üles kuni 25 mahepiima automaati, millest esimesed hakkavad tööle jaanuaris või veebruaris, ütles Rohtma.

Automaatides müüdav mahepiim on terviseameti poolt kontrollitud ning kuna tegemist on koorimata toorpiimaga, saab see olema pakipiimaga võrreldes kuni viiendiku võrra kallim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles