Tihe konkurents ei lase kütusehindu tõsta (5)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aus kütusemüüja peab aktsiisi tõustes ka hindu tõstma.
Aus kütusemüüja peab aktsiisi tõustes ka hindu tõstma. Foto: Eero Vabamägi

Eilsest tõusnud kütuseaktsiis hakkab tanklate jaehindades kajastuma mõne päeva jooksul, kuna tihe konkurents sunnib kütusefirmasid vanu hindu säilitama nii kaua kui võimalik.

«Meil on palju piirkondi, kus on väga suur konkurents naabertanklate vahel ning neis piirkondades võivad senised madalad kütusehinnad veel mitu päeva kehtida,» sõnas Alexela Groupi kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste Saarte Häälele.

Neste Eesti AS-i turundus- ja kommunikatsioonijuht Risto Sülluste märkis, et aktsiisitõus suurendab riiklike maksude osakaalu kütusehindades senisest veelgi rohkem.

«Kuigi tankla hindades hinnatõusu mõju veel näha pole, avaldub see tõenäoliselt lähipäevadel proportsioonis aktsiisitõusu suurusega. Siiski sõltub hinnatõus paljuski ka jaamade mahutites olevast vana aktsiisimääraga kütuse kogusest ja konkurentsist,» lisas ta.

Ka Saare Kütuse juhatuse esimees Margus Hiet ütles, et jaehindade muutmine sõltub ennekõike konkurentsist ja sellest, millal ja millise hinnaga jaamade kütusevaru täiendatakse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles