Mänguasja asemel leidus üllatusmunas vererõhuravim

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinder Surprise üllatusmuna.
Kinder Surprise üllatusmuna. Foto: MARTIN OESER/AFP

Itaalia toiduamet käivitas uurimise Kinder Surprise üllatusmuna seest leitud kõrgvererõhutõve tableti asjus.

Laziost pärit poiss leidis mullu detsembris üllatusmuna seest mänguasja asemel Zofenoprili tableti, mida kasutatakse kõrgvererõhutõve raviks, vahendab Local. Õnneks märkasid vanemad veidrat koostisosa ning takistasid last tabletti söömast. Seejärel viisid vanemad üllatusmuna ja selle sisu kohalikku politseijaoskonda.

Asja asus uurima toiduamet, kes jõudis õige pea arusaamale, et tablett pandi üllatusmuna sisse tahtlikult. «Me ei välista midagi, ent praegused tõendid viitavad sabotaažile,» ütles üks uurimise läbiviijatest.

Maiustustetootja Ferrero väitel on kõnealune üllatusmunade partii šokolaad valminud Piedmonti linna tehases, ent toode komplekteeriti Ida-Euroopas. Juhtumi teeb veelgi kummalisemaks asjaolu, et Zofenoprili ei ole Ida-Euroopas saadaval, mistõttu leiab magusatootja, et süü ei lasu neil.

Toiduamet üritab juhtunus veel selgusele jõuda, püüdes leida Ida-Euroopast motiivi ja kahtlusalust, kellel oleks seos Itaaliaga. Teadaolevalt on üllatusmuna avanut selline halb üllatus tabanud vaid ühel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles