Ettevaatust: tarbijakaitse lisas kuus firmat musta nimekirja

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja kuus ettevõtet 13 juhtumiga - sealhulgas ka tuntud reisikorraldaja GoAdventure -, sest nad ei täida tarbijakaebuste komisjoni otsuseid.

Tarbijakaitseameti teatel on musta nimekirja lisandunud järgmised ettevõtted:

  • Morande Shoes OÜ (kolm täitmata otsust),
  • Puhastusmeistrid.ee OÜ (Äriregistri andmetel uue ärinimega Siebie Tych OÜ, kaks täitmata otsust),
  • Arcoman Sport OÜ (kaks täitmata otsust),
  • GoAdventure OÜ (kaks täitmata otsust),
  • ALM Invest OÜ (kaks täitmata otsust)
  • Mutual Enterprises OÜ (kaks täitmata otsust).

Eesti ühe suurima reisikorraldaja GoAdventure puhul on kliendid tarbijakaitse poole pöördunud peamiselt saamata jäänud või kehva kvaliteediga teenuste tõttu, millega seoses ei ole ettevõttega kompromissi saavutatud.

GoAdventure jurist Heiki Tulk märkis, et enamikel juhtudel, kui tarbijad on pöördunud komisjoni poole, on reisikorraldaja siiski jõudnud klientidega kompromissile. Kahe kliendi kaebuse puhul ei nõustunud aga GoAdventure tarbijakaebuste komisjoni otsusega ega nõustu seepärast tasuma hüvitist.

«Oleme mõlemal juhul kinnitanud klientidele, et oleme valmis tasuma meie poolt pakutud hüvitist ja pakkunud tarbijale valida kahe variandi vahel - oleme neile ka selgitanud tarbija õigust pöörduda kohtusse. Oleme veendunud, et meie poolt pakutud hüvitis on proportsionaalne põhjustatud ebamugavustega ega usu, et nad saaks kohtus suurema hüvitise,» selgitas Tulk.

Sellegipoolest tunnistas ta, et eelmainitud kaks lahendit on erandlikud ning iga juhtumi korral kaalub ettevõte põhjalikult oma käitumist.

Lisaks märkis tarbijakaebuste komisjon Morande Shoes OÜ puhul, et mõlemal juhul on vaidluse keskmes olnud 60-eurosed nahkjalatsid, mille tallaalune õmblus põhjustab jalatsite märgumise, mistõttu soovisid tarbijad ostust taganeda. Müüja ei tõendanud, et ta oleks kliente teavitanud sellest, et kingi võib kasutada ainult kuiva ilmaga ning ettevõte ei nõustunud tarbijate kaebust rahuldama. Morande Shoes ei ole ühe kuu jooksul täitnud ka tarbijakaebuste komisjoni otsust.

Musta nimekirjaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles