Lugeja kiri: praamisõidust jääb okas südamesse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidlastele teeb parvlaevaühendus muret.
Hiidlastele teeb parvlaevaühendus muret. Foto: Mihkel Maripuu

Tihti Hiiumaal käiva lugeja sõnul on saarerahva murest võimalik aru saada, sets praamiühendusega on viimasel ajal sageli  probleeme.

Neljapäeval, 28.01. puhus Rohuküla sadamas tugev tuul, mis kuhjas sadamasse palju rüsijääd. Laev ei olnud graafikus ja saabus hilinemisega. Sõitis ainult parvlaev St Ola. Regula mitte, kuna see praam ei ole jääklassi laev. St Ola ringipööramine sadamas kestis üks tund. Laevasõit ise õnneks 1 tund ja 40 min.

 Järgmisel päeval jäid ära hommikused reisid. Kella 10-st sõitis laevade tandem: St Ola ees ja Regula järgi. Seega laevad väljusid iga nelja tunni järgi.

 Iseenesest tavalised talvised olud, aga millegipärast jääb okas südamesse. Oleme vahepeal vist heade tingimustega ära harjunud.

 Kui mainida veel seda, et nädalalõpu reisid  (reedel Hiiumaale ja pühapäeval tagasi) on reeglina välja müüdud, kui just kuu aega ette piletit ära ei osta), siis saan hiidlaste meelepahast täiesti aru. Oleme küll pika meelega, aga kas sellepärast peame rumalate ja mõttetute poliitiliste kemplustega  leppima?

Ja suvekuud on alles ees. Teenust nagu polegi, aga hinda on kõik varmad küsima.  Kaugelt vaadates tundub asi ehk parem olevat, aga kui inimeste igapäevane elu on seotud laevaühendusega, mis toimib üle kivide ja kändude, siis pole kuigi lõbus.

Sellepärast kirjutangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles