Lugeja küsib: miks Tallegg kaaluga petab? (7)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja pilt

«Kaalusin Talleggi kanafileed enne sügavkülma panemist ja avastasin, et kolme 400 grammise paki peale kokku eksisteeris 50 grammi vähem liha. Miks Tallegg ostjaid kaaluga petab?» soovib lugeja teada.

HKScan Estonia kvaliteedijuht Priit Dreimann sõnas, et Talleggi Tabasalu tehases kaalutakse kõik tootepakendid eraldi kontrollkaalul üle ning alakaalulistele pakenditele pakkeseade etiketti peale ei pane.

«Kuna toode on jõudnud kauplusesse, tähendab see, et toode on pakkeliinil ilusti kvaliteedikontrolli läbinud. Uurides tarbija poolt tehtud fotot, on samuti näha, et toode koos pakendiga kaalub üle 400 grammi, lausa 420 grammi,» sõnas Dreimann. Ta lisas, et kuigi pakendil on märgitud toote kaaluks 400 grammi, on toode tegelikult hoopis ülekaalus.

«Vaadates ülejäänud fotosid, siis on näha, et tarbija on toodet valesti kaalunud, kuna toode ulatub osaliselt üle kaalu serva, mistõttu on osa toodet kaalult välja jäänud ja selle tulemusel ei ole fikseeritud toote korrektne kaal,» sõnas Dreimann.

Ta märkis, et antud toote pakkematerjalide standardkaal, ehk vahtplastalus koos kile ja etiketiga moodustab kokku kaheksa grammi. «Tarbija fotol olev kaal on fikseerinud aga tühja pakendi kaaluks 66 grammi,» lausus Dreimann. Tema sõnul need andmed ei vasta tegelikkusele. «Seega tekib kahtlus, kas tarbija köögikaal on ikka nõuetekohaselt kalibreeritud, et väga kergete asjade kaalumisel õigeid andmeid näidata,» on Dreimann kahtleval seisukohal.

«Arvestades, et pakkematerjali tegelik kaal moodustab toote kogukaalust vaid kaheksa grammi, siis antud juhul peaks kujunema tarbija poolt saadetud fotol oleva toote netokaaluks, st liha kaaluks 412 grammi,» lausus Dreimann. Tema sõnul nemad ei tuvasta probleemi toote alakaalulisusega ning tundub, et tegemist on arusaamatusega. «Siiski soovitame tarbijal kontrollida oma köögikaalu töökindlust,» soovitas Dreimann.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles