Lasteaia jõulupeo saab ka 40 krooni eest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupidu.
Jõulupidu. Foto: Peeter Langovits

Kui Tallinna lasteaedades tuleb lapsevanematel jõulupeo eest välja käia ühe lapse pealt 200 krooni ringis, siis mõnes väikeses maalasteaias saab ka hoopis väiksema summaga hakkama.


Tallinna Kristiine lasteaia üks lapsevanem on välja arvutanud, et tal kulub oma 3-aastase tütre jõulupeole 450 krooni. See summa sisaldab jõuluvana ning kingitusi lapsele ja õpetajatele, mis lähevad kokku maksma 195 krooni.

Kuna kasvatajad otsustasid korraldada jõulupeo karnevalina, tuli ka kostüüm muretseda ja ehkki algul mõeldi piirduda jänkukõrvadega, siis poes haldjakese kostüümi nähes sai tüdruk selle 255 krooni eest.

Tallinna Merivälja lasteaias on lapsevanemad kokku leppinud, et koguvad 40 krooni õpetajaile kinkide tegemiseks ja kuni 150 krooni väärtuses tehakse kink lapsele.

Samas lähedal paiknevas Pirita lasteaias kulub õpetajatele väikese kingi tegemiseks samuti 40 krooni ja oma lapse jõulupakki pannakse raamat, mille väärtus ei tohiks kokkuleppe kohaselt ületada 200 krooni.

Seevastu Tartu maakonna Koosa aleviku lasteaias piirdutaksegi 40 krooni suuruse õpetajate kingirahaga. Jõuluvanaks käib mõni kohalik mees tasuta, kommipakk on igale lapsele valla poolt ja kokatädi küpsetab pidulauale kringli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles