Pea kõik tormi ajal elektrita jäänud kodud on voolu tagasi saanud

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik ilma elektrita metsatalud on tänaseks voolu tagasi saanud.
Enamik ilma elektrita metsatalud on tänaseks voolu tagasi saanud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui veel eile oli neljandat päeva ilma elektrita umbes sadakond majapidamist, siis täna hommikuks oli Eesti Energia enamiku neist katkestustest likvideerinud, vaid kuude kodusse poldud veel jõutud.


Eesti Energia jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhi Taivo Tõnne sõnul võib aga praeguseks ka neis kuues kohas olla probleem lahendatud, kuna elektrikute brigaadid läksid hommikul nende majapidamiste liine parandama.

«Võib öelda, et torm on meil likvideeritud. Ja kui nüüd keegi on sellest veel ilma, siis oleks hea, kui numbril 1343 sellest teavitaks - võib juhtuda, et me ei tea sellest rikkest ja siis saab kiiresti reageerida,» soovitas jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juht.

Üleüldiselt tuleb elektrikatkestusi pidevalt juurde ning jooksvalt neid ka parandatakse. Hommikul oli Tõnne sõnul katkestusega seotud 700 majapidamist. Praegu on aga olukord stabiilne ning lumise talve mõistes tavapärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles