Suur osa helkureid jätab pimedas hätta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Softreflector turundusjuht Helina Saarniit ja valik helkureid.
Softreflector turundusjuht Helina Saarniit ja valik helkureid. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi päevavalguses küütlesid kõik katses osalenud helkurid kenasti, selgus lähemalt uurides, et suurem osa neist ei pruugi jalakäija elu pimedas päästa.

Helkurit ostes on Saarniidu sõnul väga lihtne petta saada. «Korralik tootja ja Hiina vabrikud kasutavad  samu toormaterjale, aga ühe toodang on sellegipoolest kasutamiskõlbmatu,» tõdes naine. Ta selgitas, et helkureid tehes pannakse PVC peale valgust tagasipeegeldavad prismad.  Ühes ruutsentimeetris on neid üle 7000. «Kvaliteedi vahe tekib sellest, et Hiinas laotatakse prismadest koosnev pulber laiali manuaalselt, kas käega või joonlauaga, prismad lähevad risti-rästi ja helkurile tekivad tumedad alad,» rääkis ta. Kvaliteetsete helkurite tegemisel aga kasutatakse stantse, tänu millele on kõik prismad ühes suunas. Ka reedab kehva helkuri värv. «Standardi järgi võib helkuri pealispind olla kas valge või kollane, nii et kui näete roosat või oranži, siis see on kindel märk kehvast kaubast,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles