Kauplus: e-aineteta lihatooted ostjaid ei meelita

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik säilitusaineteta lihatooteid Stockmannis.
Valik säilitusaineteta lihatooteid Stockmannis. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Stockmanni vorstiletist leiab kümmekond pakendit, mille silt ütleb, et toode on vaba kas E-ainetest või säilitusainetest. Kuigi tegemist peaks olema tervisele ohutuma toidupoolisega, ei kipu ostjad neid eelistama.

E-ainetest vabade lihatoodete hulgas on palju erinevate nimedega viinereid: Karni toodetud Triinu viiner, Oskari lihaviiner, Talleggi Klaabu viiner ja Jussi grillviiner. Verivorstidest kuulutavad ennast E-ainete vabaks vaid Otepää lihatööstuse omad.

Stockmanni vorstiosakonna juhataja Riina Rennik ütleb, et tervislikkus on lihatoodete puhul kindlasti üks müügiargument ja inimesed on hakanud senisest enam pakendilt toote sisaldust uurima. Samas ütleb ta, et veel tugevam müügiargument on hind ja lisaainetest vabad tooted on paraku kallimad. Ta osutab ka kõnealuste viinerite kahvatule värvile, mis ei kutsu ostma.

Sama osakonna konsultant Kai Utno teab rääkida, et degusteerimistel ütlevad inimesed sageli, et neile need tooted ei maitse või on lausa vastikud. Lisaks hallile värvusele on neil tema sõnul ka võõras maitse, millega Eesti inimesed pole harjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles